· Paslanmaz Çelik Baca Sistemleri
Paslanmaz Çelik Baca Sistemleri
· Seramik Baca Sistemleri
Seramik Baca Sistemleri
· Şömine Hazneleri
Şömine Hazneleri
· Şömine Dış Kaplamaları
Şömine Dış Kaplamaları
· Soba Modelleri
Soba Modelleri
· Barbekü Taşfırın Gurubu
Barbekü Taşfırın Gurubu
· Aksesuarlar
Aksesuarlar


Schiedel Quadro Hava Atık Gaz Sistemi
Quadro_Hava_Atik_Gaz_Sistemi.jpgSchiedel Quadro, çok katlı binalarda gaz yakıtlı hermetik cihazlar için özel olarak tasarlanmış bir baca sistemidir. Yanma havası bacanın içine entegre edilmiş kanal sayesinde dışarıdan sağlanır. Schiedel Quadro, iyi izole edilmiş evlerdeki cihazların yetersiz yanma havası problemini de ortadan kaldırmaktadır. Schiedel Quadro, EN 13387-2ye göre 10 adet hermetik cihazı TEK BİR BACAYA bağlama imkanı sunar.

Sistemi oluşturan parçalar:
Seramik boru: Yüksek kaliteli yangına karşı dayanıklı şamot seramik
Isıya karşı dayanıklılığı yüksek
Aside karşı dayanıklı
Hafif beton blok: Ağırlığı azaltılmış beton malzeme 4 köşede statik emniyeti sağlayan demir çubuklar için kanallar
Mesafe tutucu bilezik: İçteki seramik boruyu ortalar ve statik emniyeti arttırır. Seramik borunun birleşim yerine montaj kolaylığı sağlar.

Neden Schiedel Quadro?
Teknolojik gelişmelerle birlikte yapılardaki izolasyon artmıştır. Bu durum enerji kaybını minimuma indirirken yaşam mahalline hava girişini de azaltmaktadır. İzolasyondan dolayı azalan hava yanmayı zorlaştırmakta ve C tipi (hermetik) cihazların tercih edilmesine yol açmaktadır. Bireysel ısınma tercih edilirken, baca detayının çözülmemesi hem görüntü kirliliğine he de atık gazların çevreye verdiği zararın artmasına yol açmaktadır. Bu sebeple Münih Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma sonucu hermetik bacanın duvardan çıkışı: İsviçre, Macaristan Almanya, Slovakya, Romanya, İtalya, ve İsveçte kanunen yasaklanmıştır.

Çözüm: Schiedel Quadro
Schiedel Quadro, seramik boruları aracılığı ile atık gazın güvenilir biçimde atmosfere atılmasını sağlarken, beton blokla seramik boru arasındaki boşlukta, yanma için yeterli gerekli havayı da dışarıdan temin etmektedir.

Schiedel Quadro’nun Özellikleri
10 adet hermetik cihaza kadar tek bacaya bağlama imkanı.
Yanma havası için diğer odalarla bağlantıya gerek duymayan sistem.
Yanma havasını, bacaya entegre edilen bir hava kanalı ile dışarıdan sağlama imkanı.
Yanma havası bacadan ısınarak girdiği için %3 %4 enerji tasarrufu.
Hermetik bacaların çaplarına uygun olarak üretilmiş olan özel bağlantı parçaları sayesinde, yatay bağlantıda yanma havası ile atık gazın birbirine karışma ihtimali tamamen önlenir.

Geçiş Parçalarının Montajı ve Bağlantı Parçaları
Schiedel Quadro, sisteminde yanma havası çatı üzerindeki baca ağzından emilerek bacaya entegre edilmiş olan hava kanallarından cihaza ulaşır. Cihazlar iç içe geçmiş iki borudan oluşan hermetik set ile bacaya bağlanır. Yanma havası iki boru arasındaki hava boşluğundan geçerken atık gaz içerideki seramik borudan dışarıya atılır. Giriş adaptörü ve bağlantı parçaları sayesinde hermetik cihazlar Schiedel Quadro sistemine rahatlıkla bağlanabilir. Her bir katta maksimum 4 adet cihaz bağlantısı yapılabilir. Ağızları karşılıklı gelen bağlantılarda iki giriş arasında minimum 60 santim diğer koşullarda ise minimum 30 santim fark olmasıdır. Hazır beton temel montajın hızlı bir şekilde yapılmasını sağlar. Yoğuşma toplayıcısı bacanın tabanını oluşturur. Olası yoğuşma suyunu biriktirip, temel taşıyıcının sağladığı yüksekliğin yardımı ile uygun bir şekilde direne edilmesini sağlar.

Sistemin Kapladığı Alan
İç çap : 14 cm ise Dıştan Dışa: 36cmx36cm yer kaplar. (95kg/m)
İç çap : 16 cm ise Dıştan Dışa: 36cmx36cm yer kaplar. (100kg/m)
İç çap : 18 cm ise Dıştan Dışa: 40cmx40cm yer kaplar. (115kg/m)
İç çap : 20 cm ise Dıştan Dışa: 40cmx40cm yer kaplar. (120kg/m)
İç çap : 25 cm ise Dıştan Dışa: 48cmx48cm yer kaplar. (155kg/m)
İç çap : 30 cm ise Dıştan Dışa: 55cmx55cm yer kaplar. (190kg/m)
Quadro_Full_Sistem.jpgQuadro_Cap_Belirleme.jpg



· Markalarımız







Copyright © 2024 bcdizayn.com - Ana Sayfa | Hakkımızda | Referanslar | Kariyer | İletişim - 1 Kişi Online